Πέμπτη , 19 Μάιος 2022

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλημμύρισαν δρόμοι στη Βόρεια Εύβοια -Διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά χωριά [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «Διομήδης» συνεχίζει να προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα, με τα έντονα φαινόμενα να «χτυπούν» αλύπητα -για ακόμη μία φορά- και τη Βόρεια Εύβοια.

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών και όχι μόνο, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές.

Εκλεισε ο δρόμος από Προκόπι προς Μαντούδι

Σύμφωνα με το eviathema.gr, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης υπερχείλισε
ο ποταμός Κηρέας, στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές απαγορεύουν τη διέλευση στα οχήματα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλο τον Δήμο.

Διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Κοτσικιά – Λουτρό

Λίγο νωρίτερα, τα νερά βγήκαν στη στεριά για ακόμη μία φορά στο Λουτρό, την παραλία της Κοτσικιάς, δημιουργώντας ξανά σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Συνέπεια αυτού, να διακοπεί η κυκλοφορία από Κοτσικιά προς το Λουτρό, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η ανάρτηση του δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγιάς Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη.

«Η κακοκαιρία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Κοτσικια-Λουτρό. Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών και ιδιαίτερα στους κατοίκους του οικισμού της Σπιάδας καθώς τα ποτάμια κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών. Η δημοτική αρχή θα είναι σε επιφυλακή όλη την νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Σοβαρά προβλήματα και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Θυμίζουμε ότι σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Διομήδης» και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, διακόπηκε η κυκλοφορία στο Πευκί, από πτώση δέντρου στον κεντρικό οδικό άξονα Ιστιαίας-Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, ενώ αναμενόταν συνεργείο για να απομακρύνει το πεύκο από το οδόστρωμα.


Πηγή