Δευτέρα , 20 Μάρτιος 2023

Κακοκαιρία στην Τήλο: Κατολισθήσεις, καταστροφές από χαλάζι -«Κάηκαν» τα οπωροφόρα [βίντεο]

Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και σε υποδομές της Τήλου, προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε την Παρασκευή τα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, προκάλεσε διάφορα προβλήματα, κυρίως όμως στα οπωροφόρα δένδρα που κατέστρεψε τους καρπούς.

Η κ. Καμμά γράφει για έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το νησί μας. Δυνατοί άνεμοι, πολλά μποφόρ, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση συνέθεσαν το σκηνικό της κακοκαιρίας. Ο δρόμος προς την παραλία της Ερίστου πλημμύρισε και ευτυχώς το νερό βρήκε διέξοδο στη θάλασσα χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές σε ιδιοκτησίες. Η χαλαζόπτωση όμως κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες, τα οπωροφόρα δέντρα έχασαν τους καρπούς τους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος: Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ σάρωσαν το νησί -Δείτε βίντεο

«Σαρώνει» η κακοκαιρία στη Ρόδο -Κλειστά σχολεία σε Σάμο, Ζάκυνθο και Δωδεκάνησα

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους μέχρι την απομάκρυνση των φερτων υλικών που κατέβασε η βροχή. Ειδικά στον δρόμο της Ερίστου, η πλήρης αποκατάσταση του θα γίνει αφού σταματήσει το νερό που κατεβαίνει από την Ποταμιά. Τέλος προσοχή στα σημεία που έγιναν και γίνονται κατολισθήσεις”.

Σε σημερινή ανάρτηση της η δήμαρχος αναφέρει με φωτογραφίες ότι η χαλαζόπτωση συνεχίζει να ταλαιπωρεί το νησί. Δείτε την ανάρτηση της δημάρχου Τήλου


Πηγή