Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Κακοκαιρία στην Τήλο: Κατολισθήσεις, καταστροφές από χαλάζι -«Κάηκαν» τα οπωροφόρα [βίντεο]

Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και σε υποδομές της Τήλου, προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε την Παρασκευή τα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, προκάλεσε διάφορα προβλήματα, κυρίως όμως στα οπωροφόρα δένδρα που κατέστρεψε τους καρπούς.

Η κ. Καμμά γράφει για έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το νησί μας. Δυνατοί άνεμοι, πολλά μποφόρ, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση συνέθεσαν το σκηνικό της κακοκαιρίας. Ο δρόμος προς την παραλία της Ερίστου πλημμύρισε και ευτυχώς το νερό βρήκε διέξοδο στη θάλασσα χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές σε ιδιοκτησίες. Η χαλαζόπτωση όμως κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες, τα οπωροφόρα δέντρα έχασαν τους καρπούς τους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος: Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ σάρωσαν το νησί -Δείτε βίντεο

«Σαρώνει» η κακοκαιρία στη Ρόδο -Κλειστά σχολεία σε Σάμο, Ζάκυνθο και Δωδεκάνησα

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους μέχρι την απομάκρυνση των φερτων υλικών που κατέβασε η βροχή. Ειδικά στον δρόμο της Ερίστου, η πλήρης αποκατάσταση του θα γίνει αφού σταματήσει το νερό που κατεβαίνει από την Ποταμιά. Τέλος προσοχή στα σημεία που έγιναν και γίνονται κατολισθήσεις”.

Σε σημερινή ανάρτηση της η δήμαρχος αναφέρει με φωτογραφίες ότι η χαλαζόπτωση συνεχίζει να ταλαιπωρεί το νησί. Δείτε την ανάρτηση της δημάρχου Τήλου


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Νέες μαζικές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για τη στεγαστική κρίση και την προστασία από τις εξώσεις

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη ζήτησαν, για ακόμα μία φορά, μέτρα για την αντιμετώπιση της …

Daily-News.GR