Δευτέρα , 28 Νοέμβριος 2022

Καλαφάτης: Αναγκαιότητα η συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Η συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι μια σημαντική αναγκαιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τον χαιρετισμό του, στην επιστημονική εσπερίδα με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών-Εθελοντισμός, Νεολαία και Κοινωνικές Συνέργειες».

Στην επιστημονική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Connected We Stand Festival που συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης, το CWS και το International Forum Training, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «τα μεγαλύτερα κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στην Ελλάδα θεσπίστηκαν με νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, που έφερε η Κυβέρνησή μας το 2021. Είναι ο νόμος για την ‘’Προστασία του εθελοντισμού και την ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών”. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα, αποκτά ένα συγκροτημένο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο με την ελάχιστη δυνατή κρατική παρέμβαση που ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους με την κοινωνία πολιτών και τον εθελοντισμό και ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που επικρατούσε».

Απαραίτητη συνεργσσία με πολλά κοινά πεδία δράσης, είπε ο Σταύρος Καλαφάτης

«Η συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μια σημαντική αναγκαιότητα, με πολλά κοινά πεδία δράσης και κοινούς στόχους σε πολλούς τομείς όπως είναι η Εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας κ.α.», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.


Πηγή