Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024

Καναδάς: Σε θέση ετοιμότητας η αστυνομία -Το «κομβόι της ελευθερίας» απέκλεισε συνοριακή γέφυρα

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις του «κομβόι της ελευθερίας» στον Καναδά, με την αστυνομία να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Η αστυνομία πήρε θέση σήμερα το πρωί τοπική ώρα περιμετρικά της γέφυρας Αμπάσαντορ για να απομακρύνει τους διαδηλωτές κατά των υγειονομικών μέτρων, που έχουν αποκλείσει αυτόν τον οδικό άξονα μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ από τη Δευτέρα, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Προτρέπουμε όλους τους διαδηλωτές να αντιδράσουν σεβόμενοι τον νόμο και με ειρηνικό τρόπο», έγραψε σήμερα το πρωί σε μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία του Ουίντσορ, όπου βρίσκεται η γέφυρα, ανακοινώνοντας πως ξεκινά την επέμβασή της. Ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά στο σημείο

Δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά τις 0800 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) και πήραν θέση μπροστά από καμιά πενηνταριά διαδηλωτές που παραμένουν στα φορτηγά τους, παραλύοντας την κυκλοφορία στη γέφυρα, η οποία συνδέει το Οντάριο και το Ουίντσορ με την αμερικανική πόλη Ντιτρόιτ.

Το ανώτατο δικαστήριο του Οντάριο διέταξε χθες την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα αυτό τον σημαντικό οδικό άξονα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, ένας αποκλεισμός που ώθησε την Ουάσιγκτον να παρέμβει ενώπιον της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό.

Όμως, η δικαστική εντολή δεν κλόνισε τους διαδηλωτές, που δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν τις κινητοποιήσεις έως το τέλος, ενώ ανάλογες διαδηλώσεις σημειώνονται και σε άλλες χώρες.


Πηγή