Κυριακή , 14 Απρίλιος 2024

«Καρφιά» Ν. Παππά σε Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εικόνα αξιόπιστης εναλλακτικής, μην κοροϊδευόμαστε [βίντεο]

Νέα αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις επιδόσεις του κόμματος, ενώ ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμάχησε στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών με τον Στέφανο Κασσελάκη, εδραιώνοντας την επικράτησή του.

Ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του (Ναυτεμπορική tv), εξαπέλυσε «καρφιά» σε τρία επίπεδα κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φθορά, ωστόσο «θα είχε ακόμη περισσότερο αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής, κι αυτό δεν το ‘χουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε καταφέρει, δεν θα κοροϊδευόμαστε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος, που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε με πρωτοβουλίες που έχουν αρχή, μέση και τέλος».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς άφησε αιχμές για την κομματική λειτουργία: «Χρειάζεται η αξιοποίηση όλων των στελεχών, χρειάζεται η οργανωμένη εξωστρέφεια, χρειάζεται η ιεράρχηση στα μέτωπα τα οποία ανοίγουμε και νομίζω ότι εάν αυτά τα πετύχουμε, θα μπορέσει μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξει και το πολιτικό παιχνίδι».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εμμέσως τον πήχη για τον Στ. Κασσελάκη στις ευρωεκλογές, και όχι στις εθνικές εκλογές: «Όλοι μας κρινόμαστε, αλίμονο, είναι μια πολιτική μάχη» είπε για τις κάλπες του Ιουνίου.


Πηγή