Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023

Καύσιμα: Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν μείωση του ειδικού φόρου

Μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα ζητούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Με δηλώσεις του στο ERTNEWS, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών-Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Απόστολος Κενανίδης, τόνισε πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η μείωση του ειδικού φόρου είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί.

«Ηδη υπάρχει μια ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων. Βλέπω ότι σχεδόν όλα τα πρατήρια πωλούν πάνω από 2 ευρώ. Η αμόλυβδη βενζίνη είναι φθηνότερη από το diesel. Εμείς ήδη λειτουργούσαμε οριακά μέχρι τώρα που πουλιόταν το πετρέλαιο στο 1,85. Σήμερα αντιλαμβάνεστε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρχει συνέχεια», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε πάμπολλα τηλέφωνα διαμαρτυρίας. Πολλοί συνάδελφοί μου θα αρχίσουν να σταματάνε να κάνουν τις μετακινήσεις των εμπορευμάτων. Ήδη ξεκινήσαμε έναν κύκλο επαφών. Την Πέμπτη καλέσαμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, ενώ θέλουμε να κάνουμε έναν κύκλο επαφών με τα αρμόδια υπουργεία και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή. Γιατί, όπως ξέρουμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στους μεταφορείς έχουν μειώσει τον ειδικό φόρο καυσίμων», πρόσθεσε ο κ. Κενανίδης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει μία εφικτή λύση και αποφασίσουν να τραβήξουν χειρόφρενο οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ο κ. Κενανίδης τόνισε τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια κίνηση.

«Μέσα σε ένα τριήμερο τα πρατήρια δεν θα έχουν καύσιμο για να μπορούν να τα δίνουν στους πολίτες. Δεύτερον, σε ένα πενθήμερο η αγορά γενικά θα νεκρώσει. Δεν θα υπάρχει στα ράφια κανένα προϊόν, αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί».


Πηγή