Κυριακή , 19 Σεπτέμβριος 2021
ΚΙΝΑΛ για Μητσοτάκη: Με την πολιτική του την πληρώνουν οι πολλοί

ΚΙΝΑΛ: Παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τα ταμειακά αποθέματα

Παλινωδίες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη για το ύψος και τη χρήση των ταμειακών αποθεμάτων του Δημοσίου, το λεγόμενο «μαξιλάρι», καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Σε αυτήν επισημαίνεται πως τα δημόσια οικονομικά είναι σοβαρό ζήτημα, για να γίνονται μικροκομματικά παιχνίδια και τίθενται σειρά από ερωτήματα, για τα οποία το ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι περιμένει άμεσα απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ ζητά απαντήσεις σχετικά με:

  1. Ποσά χρήματα ξοδεύτηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης έως τώρα και σε ποιους τομείς; Από πού αντλήθηκαν τα σχετικά ποσά;
  2. Σε τι ποσό ανέρχεται το αποθεματικό που υπάρχει σήμερα στα ταμεία του κράτους;
  3. Ποιο ήταν το υπόλοιπο του αποθεματικού τον Δεκέμβριο του 2019;

Ταυτόχρονα, επικρίνει έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι το αποθεματικό προέρχεται «από την υπερφορολόγηση των πολιτών και από δάνεια που θα πληρώσουν πάλι οι πολίτες», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κεντρικό θέμα για τη χώρα μας παραμένει το αν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές με καλά επιτόκια ή όχι. Χθες δανειστήκαμε με 2%. Θετικό. Αλλά οφείλεται στην παρέμβαση της ΕΚΤ. Όταν αυτή σταματήσει θα αντιμετωπίσουμε τελείως διαφορετικά δεδομένα», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και παράλληλα τονίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να κερδηθεί η μάχη στην Ευρώπη, για νέο χρήμα, χωρίς μνημόνια, χωρίς νέες δεσμεύσεις και να συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με κοινωνική συμφωνία».


Πηγή