Πέμπτη , 20 Ιανουάριος 2022

ΚΚΕ για τα 166 νέα σύγχρονα προγράμματα σπουδών: «Ρηχές δεξιότητες και διαστρέβλωση της αλήθειας» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για συνέχεια «στην ίδια αδιέξοδη ρότα της αποσπασματικότητας, των ρηχών δεξιοτήτων, της διαστρέβλωσης της αλήθειας», εξαπολύει το ΚΚΕ.

Όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με αφορμή τα νέα προγραμμάτων σπουδών που παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Παιδείας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «τίποτε πραγματικά νέο δεν μπορεί να έρθει από μια πολιτική που βλέπει σαν κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των πολλών και δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Όσο και να στήνει φιέστες το υπουργείο Παιδείας, όσο και να προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δυσαρέσκεια από ένα σχολείο που εξοντώνει και δεν μορφώνει -και που η τωρινή αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων διαμόρφωσαν- η αλήθεια είναι ότι τίποτε πραγματικά νέο δεν μπορεί να έρθει από μια πολιτική που βλέπει σαν κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των πολλών και δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο.

Την δήθεν “κοσμογονία” των αλλαγών την έχουν ζήσει στην πλάτη τους, χρόνια τώρα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Τα νέα προγράμματα σπουδών, ούτε νέα είναι, ούτε σύγχρονα. Συνεχίζουν στην ίδια αδιέξοδη ρότα της αποσπασματικότητας, των ρηχών δεξιοτήτων, της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Τα προγράμματα αυτά έχουν παράξει αποτελέσματα και είναι γνωστά. Δεν μπορεί ο δρόμος που μας έφερε ως εδώ, να αποτελεί και τη διέξοδο. Χαρακτηριστικό δείγμα της απροκάλυπτης προσπάθειας για την ιδεολογική χειραγώγηση των νέων είναι και η τοποθέτηση του κ. πρωθυπουργού ότι “τα μεταναστευτικά ρεύματα οφείλονται στην… κλιματική αλλαγή”.

Το πραγματικό νέο και καινοτόμο στην Παιδεία μπορεί να το δώσουν οι διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και όλου του λαού για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Ένα μορφωτικό ρεύμα που θα απαιτεί και θα διδάσκει την αλήθεια και όχι τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για αυτή την υπόθεση».


Πηγή