Τρίτη , 7 Φεβρουάριος 2023

Κολωνός: Τι κατέθεσε η θεία και η μεγάλη αδελφή της 12χρονης -Πώς ανακάλυψαν ότι είχε πέσει θύμα του Μίχου

Τη βεβαιότητα ότι η μητέρα της 12χρονης δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της κόρης της εξέφρασε η θεία του κοριτσιού, η οποία χθες κατέθεσε στην 33η ανακρίτρια για την υπόθεση στον Κολωνό.

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που κατά τη διάρκεια των διακοπών της μικρούλας στη Λευκάδα κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και είδε τα μηνύματα που αντάλλασσε το κοριτσάκι με τον 53χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε στην ανακρίτρια πώς ανακάλυψε ότι το παιδί είχε πέσει θύμα του Ηλία Μίχου.

«Μετά από πάρα πολλή ώρα, μου είπε το pin, άνοιξα το κινητό και πάνω στον πανικό μου πήρα τον Μίχο τηλέφωνο. Του λέω ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο, με ρωτούσε συνέχεια ποια είσαι εσύ και τότε του είπα εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο και μου απάντησε ότι δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να γνώριζε η μητέρα», κατέθεσε η θεία της 12χρονης

Στη συνέχεια, η θεία της μικρής ανέφερε: «Η μητέρα της αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε, και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει. Μετά το τηλέφωνο στον Μίχο, πήρα τηλέφωνο τη μάνα της για να της τα πω κι αυτή έπαθε σοκ. Η μητέρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε. Μόλις το έμαθε πήγε αμέσως με τον πατέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού να κάνουμε καταγγελία, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα τους έδιωξε. Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μού είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το Χαμόγελο του Παιδιού τηλέφωνο για να με κατευθύνουν».

Ο Μίχος απειλούσε τη 12χρονη ότι θα κάνει κακό στους γονείς της, κατέθεσε η θεία της ανήλικης

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι κανένας από τη γειτονιά δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

«Πότε κανείς στη γειτονιά δεν κατάλαβε τίποτα. Το πολύ μέχρι τις 11.30 το βράδυ καθόταν στην πλατεία της γειτονιάς η μικρή μαζί με άλλα παιδιά της γειτονιάς και αυτό όχι κάθε μέρα. Η μικρή μού είπε ότι δεν ήξεραν τίποτα η μητέρα της και ο πατέρας της, ότι ο Μίχος της έδειχνε τα όπλα που είχε και σε αυτήν και στον μικρότερο αδελφό της και την απειλούσε ότι αν μιλούσε στους γονείς της θα πάθουν κακό. Η μητέρα της μικρής δεν είχε καν υποψία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κόρη της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατηγορείται. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα γι’ αυτό το πράγμα γιατί είδα την αντίδρασή της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες, που η μικρή ήταν πιο ήρεμη, τη ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι η μητέρα της ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη μητέρα».

Κολωνός: Τι κατέθεσε η μεγαλύτερη αδελφή της 12χρονης

Και η μεγαλύτερη κόρη της 37χρονης κατέθεσε υπέρ της και φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε πέσει στην αντίληψή της κάτι το επιλήψιμο.

«Μένω στη γιαγιά μου, αλλά πηγαίνω πολύ συχνά στο πατρικό μου σπίτι. Η αδελφή μου δεν μου είχε δώσει κανένα σημάδι. Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη. Στο κατάστημα του κ. Μίχου πηγαίνει δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Πήγαινε κανονικά στο σχολείο.

Με τη μητέρα μου είναι πολύ αγαπημένες, όπως και εγώ με τη μητέρα μου και τα λέμε όλα. Η αδελφή μου έπαιρνε 10 ευρώ από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι.

Η μητέρα μου, όταν έμαθε όλα αυτά για τον κύριο Μίχο, έπαθε σοκ, έτρεμε ολόκληρη. Όταν την ενημέρωσε η θεία μου, η μητέρα μου πήρε εμένα και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πήγε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού για να κάνει καταγγελία, αλλά δεν την άφησαν και τελικά πήγε την επόμενη μέρα στη ΓΑΔΑ με τη θεία μου και έκανε την καταγγελία.

Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν τη μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ό,τι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και ας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δεν μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας, τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένειά της και δεν μας έχει παρατημένα».


Πηγή