Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Κοντονής για Novartis: Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο με τα 10 ονόματα πολιτικών προσώπων

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής μιλώντας σήμερα στο Open για την υπόθεση Novartis μετά την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης, ανέφερε πως έπαθε σκοτοδίνη όταν είδε ότι στον φάκελο της υπόθεσης Novartis διώκονται 10 πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα ο κ.Κοντονής πρόσθεσε πως ότι μόλις διαβιβάστηκε ο φάκελος στο γραφείο του και είδε τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται σε αυτόν, προκειμένου να τον διαβιβάσει στη Βουλή, είδε «ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να είχαν καμία ευθύνη».

Πρώτη δημόσια παρέμβαση Τσίπρα: Στη Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες η παρέμβασή μας ήταν ατυχής

Η αυτοκριτική Τσίπρα για τη διακυβέρνησή του έπεσε σαν κεραυνός στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι αντέδρασαν έντονα

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως εκείνη την ημέρα συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία σημεία. Την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, γεγονός για το οποίο ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.
Το δεύτερο σημείο ήταν η δήλωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Μάλιστα πρόσθεσε πως «δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε».
Και το τρίτο σημείο είναι πως έμεινε άναυδος με στοιχεία από τις καταθέσεις όπως αυτή προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος ανέφερε «είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο».


Πηγή