Κυριακή , 29 Μάιος 2022

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των μεταναστών | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών επισκέφθηκε την Παρασκευή (17/12) ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Υπηρεσία, όπως και η συνάντηση με τον διευθυντή της, Ηλία Χρονόπουλο, έγινε με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο γ.γ. του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες τονίζοντας πως «οι μετανάστες όπως και οι πρόσφυγες, όλοι οι άνθρωποι που έχουν φύγει απ’ τις χώρες τους και περιπλανώνται λόγω της φτώχειας και των πολέμων, είναι ταξικά μας αδέρφια. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είμαστε όλοι εργαζόμενοι, καταπιεσμένοι, είτε θύματα εκμετάλλευσης είτε ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, των ανταγωνισμών των ισχυρών.

»Και το μεταναστευτικό, το οποίο θα διογκώνεται, γιατί οι ανταγωνισμοί των μεγάλων, ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, οι αντιθέσεις μεγαλώνουν και τα διαφορετικά τους συμφέροντα για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο πίτας απ’ την εκμετάλλευση χωρών, αγορών και λαών τους οδηγεί σε πολέμους, σε συρράξεις, επεμβάσεις, αλλά και στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση του εργαζόμενου, πολύ περισσότερο αν είναι μετανάστης».

Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-EUROKINISSI

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που υπάρχουν στην Υπηρεσία, τονίζοντας πως «θα διεκδικήσουμε η Υπηρεσία Μετανάστευσης να στελεχωθεί, γιατί λείπει προσωπικό και οι προσλήψεις να γίνουν με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας για να μπορεί τελικά να λειτουργήσει αποδοτικά η Υπηρεσία και να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συμπολίτες μας μετανάστες, παίρνοντας έγκαιρα τα χαρτιά τους, την άδεια διαμονής κλπ. Μάλιστα αρκετοί μετανάστες δεν έχουν άδεια, δεν έχουν χαρτιά και γίνονται διπλά και τριπλά θύματα εκμετάλλευσης από μεγάλους εργοδότες και άλλους που τους εκμεταλλεύονται αφήνοντας τους απλήρωτους ή τους δίνουν ψίχουλα αντί για τον μισθό που δικαιούνται.

»Σαν ένας άνθρωπος, μια γροθιά, όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες να παλέψουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας εδώ στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στα σωματεία, στους συλλόγους. Τα σωματεία πρέπει να γράφουν τους μετανάστες, να τους αγκαλιάζουν, να υπάρχει αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη γιατί βιώνουν περισσότερες δυσκολίες».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΚΚΕ επισήμανε: «Ο άνθρωπος που έρχεται από άλλη χώρα με την οικογένειά του ή μόνος του και ψάχνει στον “ήλιο μοίρα” χρειάζεται πολύ περισσότερο συμπαράσταση και βοήθεια από το πιο απλά πράγματα μέχρι τα μεγάλα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι ενάντια σε φασιστικά ρατσιστικά φαινόμενα και πρέπει όλοι μαζί αυτά να τα παλέψουμε, αλληλέγγυος ο ένας με τον άλλο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την απονιά, το ρατσισμό, τα αισχρά φαινόμενα που ζήσαμε και ζούμε να υπάρχουν μέσα στην κοινωνία. Πρέπει όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος να τα πολεμήσουμε».

Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-EUROKINISSI

Πηγή