Τετάρτη , 1 Φεβρουάριος 2023

Κρήτη -Γ. Παπαδόπουλος: «Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, αλλά ο άνθρωπος -Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους»

Για τις εικόνες καταστροφής εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη, μίλησε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν το νησί και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, δεν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αλλά σε ένα σύνολο ανθρώπινων παραγόντων.

Κρήτη: Ο σύζυγος της 49χρονης εντόπισε νεκρή την γυναίκα του: «Την είδα να επιπλέει, την έκρυβαν τα σκουπίδια»

Meteo: Βροχές και σήμερα Κυριακή στην Κρήτη, θα εξασθενήσουν σταδιακά

Δείτε την ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Όχι, δε φταίει η κλιματική αλλαγή! Οι εικόνες πλημμυρικής καταστροφής που είδαμε στο Ηράκλειο Κρήτης, και παλιότερα αλλού, οφείλονται στην άναρχη δόμηση, στην αλόγιστη εκμετάλλευση του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου και των αιγιαλών, στην παραβίαση βασικών φυσικών λειτουργιών του περιβάλλοντος, που μετέτρεψαν τις φυσικές κοίτες απορροής σε δρόμους-χειμάρρους, αυξάνοντας δραματικά την τρωτότητα των οικισμών.

Επιτέλους, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Επιτέλους, να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ενσυνείδητης ανατροπής της οικολογικής ισορροπίας».


Πηγή