Τετάρτη , 25 Νοέμβριος 2020

Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για φορολογική συμμόρφωση

Κυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για φορολογική συμμόρφωση και ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς έγινε δεκτό επί της αρχής και των άρθρων του το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση του Μνημονίου Συνεννόησης και Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και εφαρμογή του νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών αλλοδαπής».

Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, χαρακτήρισε τη συμφωνία «πολύ θετικό βήμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», τονίζοντας ότι σήμερα ολοκληρώνεται μια σημαντική φάση για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

Απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, που επέκρινε την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική της και έκανε λόγο για εντυπωσιακή υστέρηση εσόδων «παρά την αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων», η υπουργός απάντησε ότι για πρώτη φορά υπήρχε μειωμένος συντελεστής και αφορολόγητο σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων.

«Οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι ότι όχι μόνο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, συμφωνήθηκε ήδη και το πλεόνασμα και μετά θα υπάρχει και αρκετό ποσό για να δώσουμε σαν κοινωνικό μέρισμα όπως κάναμε πέρσι στις κοινωνικές ομάδες που το χρειάζονται και σας θέλουμε μαζί μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

localStorage.clear();


Πηγή