Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

Κωνσταντινόπουλος: Είναι εφικτό δωρεάν PCR και rapid τεστ; Πόσο κοστίζουν στην ΕΕ; Η άλλη πρόταση | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια διαφορετική άποψη για τα rapid και τα pcr τεστ και το κόστος τους, διατυπώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής Αρκαδίας και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, σε μια ανάρτησή του στα social media ιδεολογικοποιεί την συζήτηση που ξεκίνησε στη δημόσια σφαίρα σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ. Απαντώντας έτσι, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να διατίθενται δωρεάν όσο και στην κυβέρνηση την οποία το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί ότι στηρίζει τις υψηλές τιμές και εν τέλει ιδιωτικά συμφέροντα.

«Η Αριστερά λέει όλα δωρεάν και στέλνει τον λογαριασμό στο φορολογούμενο , η Δεξιά στηρίζει υψηλές ανώτατες τιμές προς όφελος των μεγάλων ιατρικών ομίλων» αναφέρει και προκρίνει την λογική της σοσιαλδημοκρατίας που εμφορείται από «μια διαφορετική πολιτική αντίληψη , στήριξης των αδύναμων, αποφυγή αισχροκέρδειας και εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ. Ο καθένας αποφασίζει…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα, έδωσε τις τιμές για τα τεστ κορωνοϊού στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο.

Η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

«Λένε κάποιοι όλα τα τεστ δωρεάν (rapid-pcr) .

Όλοι το ξέρουμε , δωρεάν δεν υπάρχει , απλά θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων .

Σήμερα, γίνονται «δωρεάν»τεστ, προτείναμε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία και να διευρυνθεί το ωράριο ώστε οι πραγματικά αδύναμοι να έχουν την δυνατότητα χωρίς ουρές να κάνουν δωρεάν τεστ.

Κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί στα δυο χρόνια μηχανήματα μοριακού ελέγχου για το PCR και έτσι το νοσοκομείο Επαρχίας βγάζει σε 48 ή 72 ώρες αποτέλεσμα ( στέλνεται Αθήνα ) και έτσι δεν έχει αξία η ιχνηλατήση.

Στον ιδιωτικό τομέα, προτείναμε ανώτατη τιμή 7€ για rapid και 40€ για pcr.

Πιστεύω κατανοείτε ότι ακόμη και συνταγογράφηση ( δωρεάν) χωρίς ανώτατη τιμή θα είναι το πάρτυ του αιώνα !

Τα ραπιντ στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησαν από 20€ + και τα pcr 100€+ …

Όταν υπήρξε ανώτατη τιμή στα rapid 10€ , σε πολλά φαρμακεία η εξέταση γινόταν από 5-10€ , αν η ανώτατη ήταν 7€ τότε πιθανόν θα είχαμε από 4-7€ , με σεβασμό στους επαγγελματίες να έχουν ένα μικρό κέρδος!

Το ίδιο θα ίσχυε και με τα pcr με ανώτατη τιμή 40€ απο 60€ στον ιδιωτικό τομέα.

Η τιμή πως βγήκε , με βάση τον ιδιωτικό τομέα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχει ο πίνακας.

Η Αριστερά λέει όλα δωρεάν και στέλνει τον λογαριασμό στο φορολογούμενο , η Δεξιά στηρίζει υψηλές ανώτατες τιμές προς όφελος των μεγάλων ιατρικών ομίλων.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια διαφορετική πολιτική αντίληψη , στήριξης των αδύναμων, αποφυγή αισχροκέρδειας και εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ. Ο καθένας αποφασίζει …


Πηγή