Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Κως: Ασφυξία διά κατάποσης τροφής η αιτία θανάτου του βρέφους -Σύλληψη των γονέων για θανατηφόρα έκθεση

Ασφυξία διά κατάποσης τροφής είναι η αιτία θανάτου του βρέφους στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που το εξέτασε.

Τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου, αναφέρει ο ιατροδικαστής, ενώ οι εκδορές είναι πολύ παλαιότερες. Οι γονείς θα συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αυτή την ώρα εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κω

Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, σε σπίτι οικογένεια Ρομά στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η μητέρα της μικρής διαπίστωσε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Προσπάθησε να τη συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα φώναζε σε βοήθεια. Ένοικοι της πολυκατοικίας που την άκουσαν έσπευσαν στο διαμέρισμα προκειμένου να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Στις 20:15, η μητέρα της ανήλικης κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα ένας ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη μικρή, μέχρι τις 20:25, οπότε έφτασαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Λίγο μετά τις 20:30, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε λίγο πριν από τι2 21:00.

Κως: Μώλωπες και εκδορές στο σώμα του βρέφους

Κατόπιν, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις (μώλωπες) σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι υπήρχαν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης -κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Κω μετέβησαν στο νοσοκομείο και κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί. Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο ΑΤ Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του βρέφους ανέφεραν προφορικά ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ για τα πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια. 

Από την Αστυνομία ελήφθησαν 10 ένορκες καταθέσεις: από τη γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κω, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους περιοίκους που προσέτρεξαν προς βοήθεια.


Πηγή