Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022
Κόμπι Μπράιαντ: Τα 15 λεπτά του τρόμου στον αέρα που το ελικόπτερο έκανε κύκλους

Κόμπι Μπράιαντ: Τα 15 λεπτά του τρόμου στον αέρα που το ελικόπτερο έκανε κύκλους

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα ενώ χιλιάδες θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο να αποχαιρετούν με διάφορες εκδηλώσεις αγάπης. 

Ο θρύλος του μπάσκετ έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζίτζι και ακόμη 7 ανθρώπους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν «έπεσε» και άρπαξε φωτιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι καιρικές συνθήκες και κυρίως η αυξημένη εναέρια κυκλοφορία ήταν οι βασικές αιτίες του πολύνεκρου δυστυχήματος που τους στοίχισε τη ζωή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα διεθνή Μέσα, το ελικόπτερο του πρώην αστέρα των Λέικερς περιστρεφόταν επί 15 σχεδόν λεπτά πάνω από τις Μπέρμπανγκ της Καλιφόρνια περιμένοντας εκκαθάριση του εναέριου χώρου από τον πύργο ελέγχου.

Σ’ αυτά τα κρίσιμα, όπως αποδείχθηκε, 15 λεπτά ο πιλότος πετούσε το ελικόπτερο βασιζόμενος στη φυσική του όραση και όχι στα όργανα ενώ όμως η ορατότητα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη μιας και η ομίχλη ήταν πυκνή και παντού.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν τη μοιραία πρόσκρουση ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου ακούγεται να λέει στον πιλότο ότι «πετάς πολύ χαμηλά». Ωστόσο, δεν παίρνει απάντηση αφού χάνεται το σήμα. Το ελικόπτερο πετάει πολύ χαμηλά για 15 ολόκληρα λεπτά κάνοντας κύκλους.

Όπως όλα δείχνουν αυτό φαίνεται πως ήταν και το μεγάλο λάθος. Η πρόσκρουση ήταν μάλλον αναπόφευκτη και ο θάνατος μοιραίος.


Πηγή