Παρασκευή , 1 Δεκέμβριος 2023
Λάρισα: Πόρτα- πόρτα οι 115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Λάρισα: Πόρτα- πόρτα οι 115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Πόρτα- πόρτα έγιναν σήμερα το πρωί 115 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο συνοικισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Συνολικά τέσσερα συνεργεία από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον συντονιστή καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Χρήστου Καλομπάτσιου, πήραν δείγματα στην περιοχή της καραντίνας. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Παράλληλα, ένα ακόμη συνεργείο πήρε 20 δείγματα από το Ιατρικό Κέντρο Υποδοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων και να κριθεί αν και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

«Σήμερα για να σώσεις τη ζωή σου, πρέπει να σκέφτεσαι τους άλλους» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε μήνυμα του. «Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εφαρμόζουμε ένα πρωτόκολλο ασφαλείας μοναδικό για τη χώρα με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις, προχωράμε σε ελέγχους αντισωμάτων με την μέθοδο ELISA IgG, τα αποτελέσματα των οποίων είναι σημαντικά για την επιδημιολογική παρακολούθηση της νόσου. Είμαστε η Περιφέρεια που κάνουμε επιδημιολογική έρευνα παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις».

Επίσης ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη δημιουργία, με «διαδικασίες εξπρές», Ιατρικού Κέντρου Υποδοχής κρουσμάτων Covid-19 όπου φιλοξενούνται φορείς του ιού με ήπια συμπτωματολογία ή χωρίς συμπτώματα. «Κάναμε προσλήψεις, πήραμε πιστοποίηση από τον ΕΟΔΥ, τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εντός του χώρου και στην περίμετρο» προσέθεσε και τόνισε: «Η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της δημόσιας υγείας προέχουν. Δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώνουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μένουμε Σπίτι, κρατάμε αποστάσεις, απολυμαίνουμε χώρους εργασίας και σπίτια, πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας».

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, διοικητικούς, φύλακες, οδηγούς και όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. «Ευχαριστώ και όλους τους δωρητές που συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» είπε καταλήγοντας στο μήνυμα του ο κ. Αγοραστός.


Πηγή