Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

ΜέΡΑ25: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη συρρικνώθηκαν στις δικαιολογίες «φταίει ο πόλεμος και η ΕΕ»

Για «δικαιολογίες» στις οποίες επικεντρώθηκε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα έκανε λόγο το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25: «Οι πολυδιαφημισμένες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τις αυξήσεις στο ρεύμα, αυτές που σύμφωνα με την προπαγάνδα θα “καθιστούσαν άχρηστη την αντιπολίτευση”, θα κάνανε το ρεύμα φτηνότερο και από προεκλογικές υποσχέσεις και θα πολλαπλασίαζαν τον άρτο και τα ψάρια, τελικά συρρικνώθηκαν στις εξής δικαιολογίες:

  • Φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία (για τις υπεραυξήσεις που προηγήθηκαν τουλάχιστο κατά ένα χρόνο του πολέμου)
  • Φταίει η Ε.Ε. που είναι αργή γι’ αυτό εμείς θα την αγνοήσουμε (και γιατί περίμενε μέχρι να λάβει και ο τελευταίος πολίτης λογαριασμό που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μιάμιση πολιτείας;)».

ΜέΡΑ25: Ούτε λόγος για κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας

Συνεχίζοντας και σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα για το ρεύμα, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει πως «το καλύτερο» το άφησε «για το τέλος: Το ρεύμα σας έρχεται ακριβό επειδή το χρησιμοποιείτε (εκατό οικονομολόγοι πήδηξαν μαζικά απ’ το ψηλότερο παράθυρο). Ποια ήταν λοιπόν η γενναία λύση “με εντολή Μητσοτάκη” που θα έκανε την ανθρωπότητα να παραληρεί; Ιστορία κράτα την ανάσα σου: “έμμεσο πλαφόν”!».

«Ακόμα και τώρα, εν μέσω της τεράστιας οργής και απελπισίας της κοινωνίας, ο προσωπάρχης της “Μητσοτάκης Α.Ε.” μια μέριμνα έχει: να μη θιγούν ποτέ τα “ιερά και τα όσια” των παρασιτικών ολιγαρχών που νέμονται τον χώρο της ενέργειας στη χώρα μας και αποτελούν τα αφεντικά σύσσωμου του μνημονιακού τόξου.

Ούτε λόγος για κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, ενώ ακόμα και το έμμεσο πλαφόν που αποφάσισε τόσους μήνες μετά την έλευση τις ενεργειακής κρίσης να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης, θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του, ενιαίο, δεν θα είναι δηλαδή ανά μονάδα παραγωγής όπως καιρό τώρα προτείνει το ΜέΡΑ25, κάτι που θα ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αισχροκέρδεια», σημειώνει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «συνεχίζουμε να παλεύουμε στο πλευρό των πολιτών για συλλογή υπογραφών για πραγματοποίηση Δημοψηφίσματος για την κατάργηση του επαίσχυντου Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και παράλληλα διεκδικούμε την επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ, ώστε κυρίαρχα να ασκούνται σταθερά κοινωνικές πολιτικές και όχι να επαφιόμαστε σε πυροτεχνήματα “ελεημοσύνης”».


Πηγή