Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024
Μέρκελ: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία σε αυτή την έκτακτη κατάσταση

Μέρκελ: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία σε αυτή την έκτακτη κατάσταση

Έτοιμη να στηρίξει τις επιχειρήσεις στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία σε αυτή την έκτακτη κατάσταση», τόνισε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αργά χθες βράδυ με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων συνδέσμων επιχειρήσεων της Γερμανίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κλάδους εκείνους οι οποίοι εκτιμάται ότι θα πληγούν περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού, αλλά και στο ενδεχόμενο διαταραχών στον εφοδιασμό της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών Όλαφ Σολτς και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ είχαν παρουσιάσει μέτρα στήριξης της οικονομίας, με πρόσβαση σε απεριόριστες πιστώσεις και κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ. «Καμία υγιής επιχείρηση δεν θα κλείσει λόγω του κορονοϊού», διαβεβαίωσαν οι δύο υπουργοί και διαβεβαίωσαν ότι, εφόσον χρειαστεί, το ποσό θα αυξηθεί.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι μία από τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδέχεται να ζητήσουν βοήθεια της κυβέρνησης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρίση είναι η αεροπορική εταιρία Lufthansa.


Πηγή