Τρίτη , 15 Ιούνιος 2021

Μέτρα για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης μετά τη ματαίωση της ΔΕΘ – Newsbeast


Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να ενισχύσει το επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη, που πλήττεται από τη ματαίωση της 85ης ΔΕΘ, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Με ηρεμία, σύνεση και κοινωνικό διάλογο θα καταλήξουμε στα καλύτερα δυνατά μέτρα ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που θα υπάρξουν από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης» είπε ο υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ 3, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, και συνέχισε: «Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για την ενίσχυση του επιχειρείν που πλήττεται, σύμφωνα όμως με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Θέλουμε το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό θα αποφασίσουμε χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος ούτε μόνος, είτε πρόκειται για φορέα όπως η ΔΕΘ, είτε για επιχείρηση, εργαζόμενο ή άνεργο».

Σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση ματαίωσης της φετινής ΔΕΘ επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τη δημόσια υγεία» και πρόσθεσε πως «οποιεσδήποτε οικονομικές απώλειες μπορούν να ξεπεραστούν σε βάθος χρόνου, όμως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αναπληρώνεται». 

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι έχει καθημερινή συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ που θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.


Πηγή