Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026

Μήνυμα Αναστασιάδη σε Ερντογάν: Ελπίζω ότι θα επικρατήσει σωφροσύνη και δεν θα συνεχιστούν οι προκλήσεις

Την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις από πλευράς Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερίκου Αργυρίου, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ερωτηθείς για πυρκαγιά που μαίνεται στον Κορμακίτη είπε ότι «έχουμε διαμηνύσει ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, γιατί η πατρίδα μας είναι μία, η Κύπρος, και συνεπώς ανεξαρτήτως του καθεστώτος που σήμερα βιώνει, της κατοχής δηλαδή, δεν παύει να είναι ένα κομμάτι που το πονούμε και θέλουμε οπωσδήποτε να προστατευτεί».

Ερωτηθείς πόσο ανησυχούν για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ο Πρόεδρος είπε ότι «κάθε πρόκληση σίγουρα πρέπει να ανησυχεί. Θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσουν σώφρονες σκέψεις ή σοφότερες σκέψεις από πλευράς Τουρκίας και ότι αυτός ο παρατηρούμενος αναθεωρητισμός δεν θα συνεχίσει και δεν θα συνεχίσει αν επιτέλους ευαισθητοποιηθούν κάποιοι οι οποίοι σήμερα ορθώς πράττοντας αντιδρούν σε κάτι ανάλογο που συνέβη με τη Ρωσία».


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνελήφθη Αφγανός για το επεισόδιο έξω από μπαρ στην Ανάβυσσο που είχε εμπλακεί και ο Αλκέτ Ριζάι

Στη σύλληψη ενός Αφγανού που είχε εμπλακεί στο επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Κυριακής …

Daily-News.GR