Τετάρτη , 29 Μάρτιος 2023

Μία… κρυμμένη κάμερα καθυστέρησε την έναρξη της επιχείρησης στο Κορδελιό

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απενεργοποίηση και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό, αφότου απομακρύνθηκε από το σημείο μια… κάμερα που είχε εντοπιστεί νωρίτερα!

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, είχε δηλώσει ότι δεν θα ξεκινήσει η επιχείρηση απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή Κορδελιού – Ευόσμου, αν δεν απομακρυνθεί κάμερα που έχει τοποθετηθεί στον 4ο όροφο οικοδομής, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικο όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση.

«Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών, αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει», δήλωσε η κα Πατουλίδου.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκκένωσης της περιοχής, έγινε γνωστό ότι η ζώνη των 750 μέτρων έχει εκκενωθεί από αυτοκίνητα, ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα. Αυξημένη κίνηση σημειώνεται αυτή τη στιγμή στις εξόδους από τη ζώνη εκκένωσης, ακτίνας 1.900 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα.


Πηγή