Τετάρτη , 27 Μάιος 2020

Μίχαλος: Η ψηφιοποίηση του ΓΕΜΗ θα συνδυαστεί με την δωρεάν παροχή 130.000 ψηφιακών υπογραφών

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), περνά σε νέα φάση, με την υλοποίηση του έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Αυτό είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ με θέμα: «Υποχρεώσεις των Επιχειρήσεων, για Διαδικασίες Καταχωρίσεων και Δημοσιότητας στο Γ.Ε.ΜΗ., μετά τους νέους Νόμους για ΑΕ, ΕΠΕ και ΥΜΣ».

Το έργο, που χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και εξήγησε ότι το ψηφιακό ΓΕΜΗ θα παρέχει τη δυνατότητα κατάθεσης και διατήρησης των ισολογισμών των επιχειρήσεων σε ψηφιακή και επεξεργάσιμη μορφή. Θα επιτρέψει, επίσης, τη βελτίωση της δημοσιότητας των επιχειρήσεων, μέσω μιας πιο δομημένης παρουσίασης πληροφοριών, αλλά και τη δημιουργία ενός φιλικότερου προς το χρήστη περιβάλλοντος.

Επιπλέον, το έργο της ψηφιοποίησης θα συνδυαστεί με την δωρεάν παροχή από το αρμόδιο υπουργείο 130.000 απομακρυσμένων ψηφιακών υπογραφών, καθώς και με δράσεις κατάρτισης 15.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις του εκπαιδευτικού τομέα.

«Ειδικά σήμερα, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του ΕΒΕΑ, δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι γιατί το ΓΕΜΗ αποτελεί μια καθαρά επιμελητηριακή υπηρεσία. Μια υπηρεσία που αποτελεί έμπνευση, πρόταση και διεκδίκηση των επιμελητηρίων» είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι σαν σήμερα, στις 13 Φεβρουαρίου του 1919 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή