Πέμπτη , 27 Ιανουάριος 2022

Μετάλλαξη Ομικρον: Η Ναμίμπια επιβεβαίωσε 18 κρούσματα -150.000 εμβόλια έληξαν και καταστράφηκαν | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ναμίμπια, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού απορρίπτει τα εμβόλια κατά της covid-19, επιβεβαίωσε 18 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Η νέα παραλλαγή ταυτοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από ομάδα επιστημόνων στη γειτονική Νότια Αφρική.

«Είναι λυπηρό το ότι υποχρεωθήκαμε να καταστρέψουμε πάνω από 150.000 εμβόλια, η ημερομηνία λήξης των οποίων παρήλθε, επειδή αυτοί που το δικαιούνται αρνούνται να εμβολιαστούν», είπε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα Βέντχοκ.

Μόλις το 12,1% των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Ναμίμπιας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 μέχρι σήμερα. Τον περασμένο μήνα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προεξόφλησε ότι σχεδόν 270.000 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 που προσεχώς θα έληγαν, εξαιτίας της βραδύτητας του προγράμματος ανοσοποίησης και των δισταγμών του πληθυσμού, αναμφίβολα θα καταστρέφονταν.

«Για να μην πετάμε εμβόλια, ενθαρρύνουμε όσους πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν να το κάνουν», είπε ο πρόεδρος Γκάινγκομπ, προειδοποιώντας ότι θα χρειαστούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα εάν δεν αλλάξει αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών και εάν ενσκήψει έξαρση της πανδημίας.


Πηγή