Πέμπτη , 16 Σεπτέμβριος 2021

Με φόντο τα μέτρα για την ανεργία η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στα υπουργεία. Σειρά έχει σήμερα το υπουργείο Εργασίας μιας και η κοινωνική-αναπτυξιακή ατζέντα βρίσκεται στην προμετωπίδα των κυβερνητικών δράσεων.

Η επίσκεψη που θα γίνει στις 10 το πρωί έχει πρόσθετο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί να χτυπήσει τη μάστιγα της ανεργίας μέσα από διαφορετικούς τρόπους και προγράμματα.

Μια τέτοια στοχευμένη δράση είναι το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είχε την ευκαιρία να θυμίσει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου μέσω συνέντευξής της χθες στην εφημερίδα Real News. Μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012.

Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.

Μετά τη συνεργασία που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου και Τ. Πετρόπουλο), θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

localStorage.clear();


Πηγή