Παρασκευή , 24 Σεπτέμβριος 2021

«Με χτύπαγαν με μανία έξι άτομα με μπουνιές και κλωτσιές»

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ενώ ο νεαρός περπατούσε στη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφκσι, στους Αμπελοκήπους, μία ομάδα χρυσαυγιτών που βρίσκονταν σε κοντινή καφετέρια (ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών), φαίνεται πως τον πέρασαν για αντιεξουσιαστή του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό βαριά χτυπημένος. Από εκεί, μίλησε στην κάμερα του Alpha. «Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα, Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι» καταγγέλλει ο 24χρονος.

H μητέρα του νεαρού τόνισε πως «την γλίτωσε εκ θαύματος» και συνέχισε: «Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν».

Ο πατέρας του νεαρού στον ANΤ1 δήλωσε πως «το παιδί έτρεχε να σωθεί στα στενά, τον πιάνουν τρεις και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Μόλις τελειώνουν και φεύγουν, τον πλησιάζει ένας άλλος και του λέει “είσαι καλά; αφού είσαι καλά, έλα να δεις πώς θα γίνεις τώρα”».

Για την δολοφονική επίθεση στον φοιτητή συνελήφθη ένας 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Επίσης είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στους Αμπελόκηπους.

Ο ίδιος ο συλληφθέντας αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο, εναντίον του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και έλαβε προθεσμία λίγων ημερών για να απολογηθεί. Τρία ακόμη άτομα αναζητούνται για την επίθεση.


Πηγή