Δευτέρα , 26 Σεπτέμβριος 2022

Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ -Συνεργασία σε βιομηχανία και προηγμένες τεχνολογίες

Μνημόνιο κατανόησης (MoU) για συνεργασία στον τομέα της βιομηχανίας και των προηγμένων τεχνολογιών υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΑΕ τη Δευτέρα (9/5).

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Άμπου Ντάμπι, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο ομόλογός του υπουργός Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Νέας Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, dr. Sultan bin Ahmed Al Jaber (Σουλτάν μπιν Άχμεντ αλ Τζαμπέρ), υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Με τις συμφωνίες αυτές η μεγάλη ώθηση των επενδύσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Ελλάδα αλλά και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων θα προχωρήσουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Με τη συμφωνία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τραπέζης τόσο με τη Mubadala όσο και με την ADQ, διασφαλίζουμε τη σημαντική ροή άμεσης χρηματοδότησης σε επενδυτικά funds και επενδυτικά σχήματα από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα».

Διεύρυνση της συνεργασίας συν-επενδύσεων μεταξύ Mubadala και ΕΑΤΕ -Παρουσία Μητσοτάκη στα ΗΑΕ

Μητσοτάκης στο Άμπου Ντάμπι: Κοινή πρωτοβουλία για επενδύσεις στη χώρα μας, ύψους 4 δισ. ευρώ

Σημειώνεται ότι ο σκοπός του παρόντος MoU είναι η καθιέρωση ενός θεσμικού πλαισίου συνεργασίας για τη διευκόλυνση και την ενίσχυση της βιομηχανικής και της ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ με στόχο την ανάπτυξη των μεταποιητικών βιομηχανιών και στις δύο χώρες μέσω κοινών προσπαθειών για την προώθηση των διμερών επενδύσεων, της έρευνας και ανάπτυξης, της μεταφοράς τεχνολογίας και της ανάπτυξης βασικών τεχνολογιών στη βιομηχανία.


Πηγή