Κυριακή , 14 Αύγουστος 2022

Μπάιντεν: Γενεκτονία του Πούτιν στην Ουκρανία -«Αληθινές κουβέντες από έναν αληθινό ηγέτη», σχολίασε ο Ζελένσκι

Τα εύσημα στον Τζο Μπάιντεν έσπευσε να απονείμει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τον όρο «γενοκτονία» που χρησιμοποίησε κατά της Ρωσίας και του Πούτιν.

«Αληθινές κουβέντες από έναν αληθινό ηγέτη», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω Twitter ο κ. Ζελένσκι. «Το να λες τα πράγματα με τ’ όνομά τους είναι απαραίτητο για να αντισταθείς στο κακό», επισήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που μας παρείχαν μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ και χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερα βαρέα όπλα για να αποτρέψουμε περαιτέρω ρωσικές φρικαλεότητες», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Μπάιντεν: «Ναι, μίλησα για γενοκτονία»

Ολα αυτά, μετά τη σκληρή γλώσσα και την επιθετική ρητορική του Τζο Μπάιντεν κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον κατηγορεί τον Ρώσο ομόλογό του για «γενοκτονία» στην Ουκρανία.

«Ναι, μίλησα για γενοκτονία, διότι γίνεται ολοένα πιο σαφές ότι ο Πούτιν προσπαθεί να διαγράψει την ιδέα του να είσαι Ουκρανός και οι αποδείξεις συσσωρεύονται», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγο προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, μετά την ομιλία του για τον πληθωρισμό, στην Αϊόβα.


Πηγή