Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Μπουτάρης: Εγώ ξέρω ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία παραβρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του μητροπολίτη Άνθιμου πως “Μακεδονία είναι Ελλάδα” τόνισε ότι “ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε την χαράσσουμε. Εγώ ξέρω ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις».

Ο ίδιος επανέλαβε πως διαφωνεί με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην 21 Ιανουαρίου αλλά και τις υπόγραφες που συγκεντρώνονται  για τον όρο «Μακεδονία».

«Διαφωνώ και έχω πει κακές λέξεις για τα συλλαλητήρια. Αυτά τα συλλαλητήρια δεν εκφράζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ο καθένας να τσιρίζει και να φωνάζει ότι θέλει στους δρόμους. Δεν μπορεί σε μία τέτοια φάση να υπάρχουν ακραίες αντιλήψεις. Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Η επιστροφή όλων των κλεμμένων κειμηλίων δεν είναι «μαξιμαλισμός», είναι απαίτηση του Διεθνούς Δικαίου

«Η επιστροφή όλων των κλεμμένων κειμηλίων δεν είναι ”μαξιμαλισμός”, είναι απαίτηση του Διεθνούς Δικαίου» σημειώνει …

Daily-News.GR