Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

Μυστικές δημοσκοπήσεις στα επιτελεία των κομμάτων

Νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν δημοσιεύονται στον Τύπο, αλλά γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων δείχνουν τα δεδομένα για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αλλά και για τα άλλα κόμματα.

Οι έρευνες δείχνουν πως η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ για την 3η θέση παλεύουν τρία κόμματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία» η ψαλίδα μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων μοιάζει να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ποσοστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει άνοδο της συσπείρωσής του και η ΝΔ με τη σειρά της φαίνεται πως εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά ποσοστά συσπείρωσης.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 47% και της ΝΔ στο 90%, ενώ όπως αναφέρθηκε η μεταξύ τους διαφορά είναι μονοψήφια, υπέρ της ΝΔ.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν δυο στοιχεία για τις διαρροές ψηφοφόρων. Η μια αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ η οποία αν και μειώνεται συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων προς τα αριστερά.

Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ίσως αυτή η διαρροή ευνοεί περισσότερο το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ μαζί με ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή διεκδικεί την τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια.

Και τα τρία κόμματα βρίσκονται όπως δείχνουν τα στοιχεία σε ποσοστό από 6% ως 8% γεγονός που κάνει την τρίτη θέση εφικτή για όλους.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες αν και βρίσκονται πάντα κοντά στο όριο να μείνουν εκτός σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

localStorage.clear();


Πηγή