Σάββατο , 24 Σεπτέμβριος 2022
Μόσιαλος: Να μην ανοίξουν κανονικά τα σχολεία - Τα μέτρα πρέπει να κρατήσουν 10-12 βδομάδες

Μόσιαλος: Να λάβουμε υπόψη μας τι έγινε στη Δανία για το άνοιγμα των σχολείων

Να λάβουμε υπόψη μας τι έγινε στη Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχτεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους, επισήμανε ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων, θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχουμε αρχές Μάιου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμα τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Δανία.

Αναφερόμενος γενικά για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική μα θα πρέπει να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες.

Μάλιστα όπως είπε αν ο κορονοϊός δεν γίνει εποχική νόσος θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες ακόμα και το καλοκαίρι. Για τους δε εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι, είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής του London School of Economics εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη φθίνουσα πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη μέτρων και τέλος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πατέντα αν βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζικής παραγωγή.


Πηγή