Δευτέρα , 16 Μάιος 2022

Νέα κλήση Λαφαζάνη σε απολογία

Σε νέα απολογία από πταισματοδίκη κλήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η οποία έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Αυτήν τη φορά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, έρχεται έπειτα από μήνυση του Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Λιβερία.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΛΑΕ τονίζει πως «η κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη αφορά τον μισό περίπου ποινικό κώδικα και συντάχθηκε από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Ασφάλειας Αθηνών».

«Οι καθαρά πολιτικές διώξεις κατά των αγωνιστών και για πρώτη φορά, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση, κατά επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες και με τη χρήση καταδικασμένων μεθόδων παρακολούθησης, επιτήρησης και καταγραφής που παραπέμπουν στην ανώμαλη μετεμφυλιακή περίοδο, εγείρουν πελώρια θέματα Δημοκρατίας για τον τόπο και δημοκρατικών ελευθεριών για τον ελληνικό λαό», συμπληρώνει η ΛΑΕ.

Ενώ στο τέλος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο, τονίζοντας πως «δεν αφορά απλώς διωκόμενα πρόσωπα αλλά αφορά την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας, την προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, την προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, του δικαιώματος των πολιτών να αντιστέκονται, να αγωνίζονται, να αμφισβητούν και να διεκδικούν».

Είχε ακολουθήσει ανάλογη κλήση σε απολογία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

localStorage.clear();


Πηγή