Σάββατο , 17 Αύγουστος 2019
Νέες απειλές Ακάρ: Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη της Τουρκίας

Νέες απειλές Ακάρ: Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη της Τουρκίας

Κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που επιχειρεί στα ανοιχτά των Κατεχομένων, στον κόλπο της Καρπασίας, βρέθηκε  το πρωί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Ο Χουλουσί Ακάρ προσγειώθηκε με ελικόπτερο στην φρεγάτα «Γκεμλίκ», που προστατεύει το Γιαβούζ, κι από εκεί ενημερώθηκε για τη στρατιωτική δράση του τουρκικού στόλου τόσο στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο, όπως μεταδίδει το sigmalive.

«Τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα του τ/κ λαού τα υπερασπιστήκαμε και θα τα υπερασπιζόμαστε πάντα μέχρι τέλους. Είμαστε αποφασισμένοι. Κανείς να μη δοκιμάσει την ισχύ και τη δύναμή μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε για την ανατoλική Μεσόγειο πάνω από την φρεγάτα Γκεμλίκ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τα Κατεχόμενα.

Για την Κύπρο θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, αν παραστεί ξανά ανάγκη

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπενθύμισε για άλλη μια φορά την συνθήκη των εγγυήσεων στην Κύπρο, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα χαρίσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματά μας σε κανέναν. Ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε και θα το ξανακάνουμε, αν χρειαστεί».

Η Άγκυρα θα απαντήσει, επανέλαβε ο Χουλουσί Ακάρ, και δεν πρόκειται επ’ ουδενί να παραμείνει θεατής των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η άλλη πλευρά να μην περιμένει κάτι διαφορετικό. Να ερευνούν, να πραγματοποιούν γεωτρήσεις, να ανακαλύπτουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο, να καρπώνονται αυτόν τον πλούτο και τόσο ο κυπριακός λαός όσο και η Τουρκική Δημοκρατία και τα 82 εκατομμύρια πολίτες της να κάθονται να παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα. Θα ήταν πολύ αστείο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Κανείς να μην περιμένει κάτι τέτοιο από εμάς».

Δε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στο Αιγαίο

Απόλυτος ο Χουλουσί Ακάρ και για το Αιγαίο, μιλώντας στο προσωπικό της φρεγάτας. Μάλιστα, στην αποστολή των πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν προσδώσει το κωδικό όνομα «Κυριαρχία στις θάλασσες».

«Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να κάνουμε τα στραβά μάτια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια σε τετελεσμένα ούτε εδώ στην Κύπρο, ούτε στην ανατ. Μεσόγειο, ούτε στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να ληφθούν αποφάσεις κατά των δικαιωμάτων αυτών».

Οι ναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας φόβισαν τον εχθρό

Η προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας αποτελεί χρέος και των 82 εκατομμυρίων πολιτών της Τουρκίας, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δεν τίθεται θέμα μη αυτοθυσίας. Το 82 εκατομμυρίων ιερό μας έθνος γνωρίζει το χρέος του», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ εξήρε το έργο των ναυτικών για την προστασία της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας. «Το καθήκον των ναυτικών μας είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντάς τους άξιους φύλακες της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Πραγματοποιήσατε τις μεγαλύτερες ασκήσεις στην ιστορία της (Τουρκικής) Δημοκρατίας στις θάλασσές μας. Ποιος είναι παρών στην ανατολική Μεσόγειο, όλοι το είδαν και το κατάλαβαν. Πραγματικά, κάνατε το φίλο να σας εμπιστευτεί και τον εχθρό να σας φοβηθεί. Όλη η Τουρκία αισθάνθηκε, με τις ασκήσεις που πραγματοποιήσατε, αγωνία, υπερηφάνεια, εμπιστοσύνη και τιμή.

Όσοι βλέπουν με κακό μάτι την Τουρκία και έχουν κακούς σκοπούς για την χώρα μας, εκείνα τα βράδια δεν κατάφεραν να κοιμηθούν. Κοιτούσαν την δύναμή μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συγχαίροντας το πολεμικό ναυτικό για τις ασκήσεις που πραγματοποίησαν τους προηγούμενους μήνες στις θάλασσες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή