Κυριακή , 3 Μάρτιος 2024

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς – Στα 121,7 εκατ. το ποσό που έχει δοθεί

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής, ύψους 2.463.112 ευρώ πιστώθηκαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς πλημμυροπαθών από την Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταβλήθηκαν 1.492.302 ευρώ σε 417 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται όπως τονίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 520.809 ευρώ προς 92 δικαιούχους πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 450.000 ευρώ προς 165 επιχειρήσεις, ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι καταβολές προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, θα συνεχίζουν ανάλογα με τη ροή των επιβεβαιωτικών στοιχείων από την Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ αντιστοίχως.

Αθροιστικά μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 121,7 εκατ. ευρώ προς 33.613 πλημμυροπαθείς, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Τριαντόπουλος: Προσαρμογή της στεγαστικής συνδρομής για την Θεσσαλία, με αύξηση της κρατικής αρωγής

Τρίκαλα: Συνολικά 550 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα από την κακοκαιρία Daniel

Σε σημαντικό βαθμό, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αναλυτικοί και λεπτομερείς έλεγχοι, ώστε να χορηγηθεί η πρώτη αρωγή σε κάθε δικαιούχο. Προς αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες οι αιτούντες θα λάβουν ενημέρωση, ώστε μέσα από διευκρινίσεις και διορθωτικές κινήσεις να συνεχίσει η διαδικασία διασταυρώσεων και κατ’ επέκταση οι καταβολές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή