Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Νίκος Παπανδρέου: «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας ώστε να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της Ελλάδας»

Τον απολογισμό του έργου του στην Ευρωβουλή τους τελευταίους 12 μήνες έκανε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, σε μία εκδήλωση διαφορετική στο Ωδείο Αθηνών. 

Στη συζήτηση με τον Θανάση Λάλα, ο Νίκος Παπανδρέου περιπλανήθηκε μεταξύ του σπιτιού του στο Καστρί ως παιδί του Ανδρέα, όταν ο Κατσιφάρας είχε διαγραφεί, αλλά έτρωγε μαζί τους, και η Μαργαρίτα τον σκούνταγε κάτω από το τραπέζι για να αλλάξει συζήτηση μη χαλάσει το δείπνο με τις ερωτήσεις του για το ‘τι σημαίνει διαγραφή’, του γραφείου του όπου αποτυπώνει σκέψεις και βιώματα στα βιβλία του, και της Ευρωβουλής, όπου εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας του. Ακόμα και τώρα όμως, πορευόμενος πάντα υπό την κρίση του Ανδρέα Παπανδρέου, αφού για κάθε του κίνηση, σκέφτεται αν θα άρεσε σε εκείνον. Τι θα διάλεγε μεταξύ Βουλής και Ευρωβουλής; Μα το δεύτερο. «Αισθάνομαι ότι εκεί εκπροσωπώ καλύτερα τη χώρα μου. Είναι φυσικός τόπος για μένα. Άλλωστε έχουμε και έναν αδερφό στη Βουλή», είπε, δείχνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων. 

Μιλώντας για το Κράτος Δικαίου, ο Νίκος Παπανδρέου το όρισε ως τη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. «Θέλει μια μικρή επανάσταση», είπε για την τελευταία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «η εξουσία είναι κάτι επικίνδυνο και πάντως ικανή να μεγενθύνει τα πάντα, και τα καλά και τα κακά». Για αυτό και κάλεσε τους πολιτικούς να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, να μην χάνονται στα γραφεία τους, μακριά από την πραγματική ζωή. «Μικρός, ήθελα την μεγάλη επανάσταση. Τώρα βλέπω πως δέκα μικρά κάνουν ένα μεγάλο. Αλλά πρέπει να γίνουν αυτά τα δέκα μικρά», είπε. 

Απαντώντας στο δίλημμα «διεύρυνση ή εμβάθυνση», για την ΕΕ, ο Νίκος Παπανδρέου εκτίμησε ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί. «Το όχημα είναι η διεύρυνση, οι πιο πολλές χώρες. Πρέπει να προχωρήσει όμως και η εμβάθυνση της  Ευρώπης. Και για αυτό χρειάζεται ένα συμβόλαιο με τον λαό της Ευρώπης».

Νίκος Παπανδρέου: «Το βράδυ των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο»

Νίκος Παπανδρέου: Από τεχνικό λάθος καταχωρίστηκε ως αρνητική η ψήφος μου για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Παπανδρέου: Η επιλογή Μπελέρη έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους από τη ΝΔ

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε πρώτος στην Αλβανία να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, εκτίμησε ότι επελέγη για ψηφοθηρικούς λόγους. «Δεν ανήκει ο Μπελέρης σε ένα κόμμα. Τον χρησιμοποιούν για ψηφοθηρικούς λόγους. Για να ανακόψει τη ροή ψήφων προς την Ακροδεξια. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς έναν άνθρωπο με στόχο τις ψήφους», είπε. 

Αιχμές όμως άφησε και κατά της πολιτικής με όρους lifestyle «Εμείς είμαστε σοβαρό κόμμα. Βλέπουμε τα γκάλοπ και δεν αλλάζουμε αφήγημα για να πουλήσουμε lifestyle», είπε, σημειώνοντας πάντως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί για το έργο του στην Ευρωβουλή και όχι για το επάγγελμά του πριν από αυτήν. 

Το ‘παρών’ στην εκδήλωση, έδωσαν μεταξύ πολλών άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Χρηστίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Παύλος Γερουλάνος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γρηγόρης Λαμπράκης, Άννα Βερούλη και Λευτέρης Καρχιμάκης, πλήθος στελεχών και μελών του κόμματος.


Πηγή