Κυριακή , 26 Μάιος 2024

Ντιμιτρόφ: Έσχατη λύση οι πρόωρες εκλογές

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές στη χώρα ως «έσχατη λύση» την οποία η κυβέρνηση Ζάεφ θα ακολουθήσει μόνο εάν όλες οι άλλες προσπάθειες αποτύχουν.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο των Σκοπίων MIA, ο Νικολά Ντιμιτρόφ κάλεσε τη Βουλή της ΠΓΔΜ να αποφασίσει αν θα εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές ακολουθώντας τη βούληση του λαού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ παραδέχθηκε ότι η προσέλευση στις κάλπες στο πρόσφατο δημοψήφισμα ήταν πολύ χαμηλή, αλλά τόνισε ότι «υπήρξαν 609.000 πολίτες που είπαν “ναι”. Αυτή είναι η πλειοψηφία και θέλουν να πάει μπροστά η “Μακεδονία”. ΟΙ συζητήσεις στη Βουλή επίκεινται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορική απόφαση. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαφωνία για το όνομα στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εναπόκειται στη Βουλή να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού. Αυτό είναι το κλειδί και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε».

Τέλος επεσήμανε ότι η μόνη φορά που ψήφισαν περισσότεροι πολίτες της χώρας «ναι» ήταν το 1994 κατά την εκλογή του Κίρο Γκλιγκόροφ στην προεδρία της ΠΓΔΜ.

localStorage.clear();


Πηγή