Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Οικονόμου για το SMS Παππά: «Εκκωφαντικά σιωπηρός ο κ. Τσίπρας»

Για την πρώτη μέσα σε μια σειρά συνεντεύξεων τύπου που θα δώσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αναδεικνύοντας ό,τι κάναμε, θα εξηγήσουμε πού βρίσκεται η χώρα μας αυτήν την περίοδο και θα δώσουμε με αχνές γραμμές τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις της επόμενης τετραετίας, με το επιχείρημα πως αφού κάναμε όσα υποσχεθήκαμε αυτήν την τετραετία, αυτά που σας λέμε θα κάνουμε την δεύτερη τετραετία», είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο ”πρωθυπουργός της φωτοβολίδας”»

Ερωτηθείς εάν θα υπάρχουν εκτάκτως ανακοινώσεις για μέτρα πχ. για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τίποτα από όλα αυτά δεν χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι ένας “πρωθυπουργός της φωτοβολίδας”. Ό,τι ανακοινώνουμε είναι καλά ζυγισμένο και μετρημένο και με την σωστή αποτελεσματικότητα. Για αυτό άλλωστε, δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα, ο κόσμος ζορίζεται, αλλά έχουμε καταφέρει να έχουμε ανθεκτικότητα μεγαλύτερη από άλλες οικονομίες».

«Φασίστες και νεοναζί δεν ψήφιζαν ποτέ την Νέα Δημοκρατία»

Σχετικά με την νομοθετική διάταξη για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο κ. Οικονόμου είπε πως «φασίστες και νεοναζί δεν ψήφιζαν ποτέ την Νέα Δημοκρατία. Αυτοί έχουν ανοιχτό μέτωπο με την Νέα Δημοκρατία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι σήμερα. Η τακτική μας είναι ότι όπως το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την κοινωνία να απομονώσει τους νεοναζί και τους φασίστες, θα γίνει αυτό και τώρα».

«Η ρύθμιση αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο να υπάρξει ένα άλλο κόμμα, με άλλο πρόεδρο, αλλά ουσιαστικό ηγέτη τον Κασιδιάρη, γιατί βάζει την διάσταση της πραγματικής ηγεσίας. Τη ρύθμιση την έχουν τα κόμματα στην διάθεση τους από τον Νοέμβριο. Θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία στιγμή την μέγιστη δυνατή συναίνεση. Ο Άρειος Πάγος που ανακηρύσσει υποψηφίους και κόμματα, θα αποφασίσει να απαγορεύσει την συμμετοχή ενός κόμματος, που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση. Η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που εν κατακλείδι αποφασίζει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο, οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν καθαρό προβάδισμα της κυβέρνησης και πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού σε όλα τα μέτωπα, λίγους μήνες πριν από το τέλος της τετραετίας».

Σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης για τις υποκλοπές

Σχετικά με τις υποκλοπές, ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης ενημερώνεται μόνο για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ποτέ δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου οτιδήποτε ακούγεται για τον κ. Φλώρο. Δεν το γνωρίζει η κυβέρνηση αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης και τίποτα δεν θα μείνει στην σκιά».

«Εάν όλα αυτά ευσταθούν, υποτίθεται ότι είχε στηθεί ένα γαϊτανάκι που παρακολουθούνταν άνθρωποι πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και το υλικό διοχετεύεται συστηματικά σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου. Δεν δικαιούμαι να ρωτήσω ποια είναι η προνομιακή σχέση που υπάρχει;», είπε ο κ. Οικονόμου.

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «χθες τρεις εισαγγελείς μας είπαν ότι παρακολουθούνταν το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2019 και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές που φαινόταν ότι θα κέρδιζε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον ποινικό κώδικα νόμο για να παραγραφεί κάθε σχετικό αδίκημα».

Για το θέμα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και το κατά πόσον θα κληθεί τελικώς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν κανόνες για το πώς λειτουργεί η Βουλή και δεν μπορεί να υπάρχουν αυτόκλητοι ομιλητές, σημειώνοντας ότι με αίτημα των 2/5 των συμμετεχόντων, όπως αρκετές άλλες φορές έχει γίνει στο παρελθόν, θα καταστεί εφικτό να εμφανιστεί ο κ. Ράμμος ενώπιον της Επιτροπής.

«Εκκωφαντικά σιωπηρός ο κ. Τσίπρας»

Στρέφοντας τα «πυρά» του στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι «έχουμε μαρτυρία ένορκη στο φως της ημέρας και όχι με κουκούλες και ψευδώνυμα ή “μου είπαν, άκουσα, μια τροχήλατη και κάποιος μάρτυρας”. Για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας είναι εκκωφαντικά σιωπηρός».

«Δεύτερον, υπήρξε αυτό το sms που εγείρει πολλά σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίληψης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με επιβολή μετοχικής σύνθεσης σε τηλεοπτικό σταθμό. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σε ό,τι αφορά τον ”Α2”. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην απαντά: τα ήξερε όλα αυτά;».


Πηγή