Τετάρτη , 27 Μάιος 2020
Οι τέσσερις αρχές που θέτει το ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Οι τέσσερις αρχές που θέτει το ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Ενόψει της συνάντησης που θα έχουν την Παρασκευή (11/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Φώφη Γεννηματά, το ΚΙΝΑΛ δηλώνει μέσω του γραμματέα του πως είναι ανοιχτό σε αναζήτηση συναίνεσης για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «υπάρχει η διάθεση συνεννόησης και με αυτή προσερχόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου για το δικαίωμα ψήφου των απόδημων, αρκεί να υπάρχει και αντίστοιχη διάθεση από την κυβέρνηση».

Το ΚΙΝΑΛ θέτει τέσσερις αρχές:

  1. Μιλάμε για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
  2. Ζητάμε τη θέσπιση επιστολικής ψήφου, που θα δίνει την δυνατότητα σε όλους να ψηφίζουν-ακόμη και αν δεν μπορούν να ταξιδέψουν.
  3. Οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν δική τους εκπροσώπηση.
  4. Να συνυπολογίζεται το αποτέλεσμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα γιατί διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος τους. Είναι εμπαιγμός. Ζητάμε ισοτιμία.

«Πρόκειται για τέσσερις αρχές, από τις οποίες το Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει πίσω», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εννοείται, ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση ως προς τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διαδικασίας για την ψήφο των απόδημων», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή