Παρασκευή , 2 Ιούνιος 2023

Οργή στην Κρήτη για νεαρούς που κατέστρεψαν δέντρο, χωρίς κανέναν λόγο -Δείτε βίντεο

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί το βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Χάληδων στα Χανιά Κρήτης.

Το βίντεο δημοσιεύει το zarpanews.gr και σε αυτό φαίνονται αρχικά δύο νεαροί και στη συνέχεια τρεις να σπάνε με μανία ένα δέντρο.

Μια παρέα νεαρών που βρίσκεται παραδίπλα, κοιτά «άπραγη» και απαθής το σκηνικό να εκτυλίσσεται. Άγνωστο παραμένει εάν πρόκειται για τουρίστες ή ντόπιους.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως από το βίντεο, φαίνεται οι νεαροί να μην έχουν κανένα σεβασμό στην δημόσια περιουσία και καμία συνείδηση σχετικά με το περιβάλλον.

«Γιατί ρε παιδιά;» -Πικραμένος ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Με μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε εκείνους που έσπασαν τη νύχτα δέντρο στην οδό Χάληδων, ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει πως τέτοιες πράξεις είναι απαράδεκτες.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης τονίζει ακόμα ότι ο δήμος θα πράξει τα δέοντα, εννοώντας προφανώς πως θα αποκαταστήσει τη ζημιά.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Γιατί ρε παιδιά; Πόσο εύκολο θα ήταν να πούμε “όχι, δεν γίνονται αυτά στα Χανιά” ή “το δικό μου το παιδί δεν θα το έκανε ποτέ”. Μαντέψτε όμως: Αυτή είναι μια εικόνα από την καρδιά της πόλης, χθες βράδυ στην οδό Χάληδων. Μια παρέα καταστρέφει ένα δέντρο, λίγο πιο πέρα κάποιοι ακόμα, κοιτάνε και γελάνε, επικροτούν, διασκεδάζουν. Ειδικά χθες, που η φύση έδειξε το σκληρό πρόσωπό της στην Κρήτη, η εικόνα μιας παρέας που καταστρέφει ένα κομμάτι της φύσης μας πληγώνει όλους. Φυσικά, ο Δήμος μας θα πράξει τα δέοντα».


Πηγή