Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Ουκρανία: Αναφορές για δέκα νεκρούς αμάχους στο Ντονέτσκ -«Κερδίσαμε εδάφη στο Χάρκοβο», λένε οι Ουκρανοί

Για τουλάχιστον 10 νεκρούς αμάχους στο Ντονέτσκ κάνει λόγο η Ουκρανία, την ώρα που αναφέρει εδαφική κέρδη στο Χάρκοβο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Πάβλο Κιριλένκο, έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα Ουκρανούς αμάχους, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, που σκοτώθηκαν από πυρά των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια Ντονέτσκ, χθες Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλοι επτά άμαχοι τραυματίστηκαν, υποστήριξε ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ.

Ουκρανία: Για εδαφικά κέρδη κοντά στο Χάρκοβο, κάνει λόγο το Κίεβο

Στο μεταξύ, το ουκρανικό γενικό επιτελείο, με ανάρτησή του, ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός κατέγραψε εδαφικά κέρδη στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Κίεβο, ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Ντεμεντίεβκα, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, προελαύνοντας σε βόρειο τομέα της περιοχής.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες στο χωριό Ντοβχένκε, περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Σφοδρές εχθροπραξίες αναφέρθηκαν επίσης γύρω από τις πόλεις Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ στην περιφέρεια Λουχάνσκ, πάντα σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Παρότι η Πολεμική Αεροπορία παρείχε εκ του σύνεγγυς υποστήριξη στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις, δεν σημειώθηκαν ρωσικά εδαφικά κέρδη στην περιφέρεια, διαβεβαίωσαν οι Ουκρανοί επιτελείς.


Πηγή