Παρασκευή , 23 Σεπτέμβριος 2022

Ουκρανία: Η Ρωσία διπλασίασε τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών κατά ουκρανικών θέσεων

Η Ρωσία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός στρατηγός Ολέξιι Χρόμοφ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό, οι αεροπορικές επιδρομές κατά ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων και αστικών υποδομών έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

«Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα του εχθρού αποφεύγουν να πετάξουν στην εμβέλεια της αντιαεροπορικής άμυνάς μας και, ως εκ τούτου, η ακρίβεια αυτών των πληγμάτων είναι χαμηλή», δήλωσε ο Χρόμοφ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Μπορεί η Ουκρανία να πάρει πίσω την Κριμαία; -Οι μυστήριες εκρήξεις σε αεροπορική βάση και η δήλωση Ζελένσκι

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε τεθωρακισμένο με αντιαεροπορικά πυροβόλα «Gepard» στην Ουκρανία

Ο Χρόμοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα στείλει ενισχύσεις στο Πίσκι, μια πόλη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στα περίχωρα της πόλης Ντονέτσκ που ελέγχουν οι αυτονομιστές, όπου σημειώνονται εντατικές μάχες τις τελευταίες μέρες.

Καθημερινές επιθέσεις στο Πίσκι

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο εχθρός επιτίθεται συνεχώς στο Πίσκι, πραγματοποιώντας 6-7 επιθέσεις την ημέρα», δήλωσε ο Χρόμοφ.

Οι υποστηριζόμενοι από την Ρωσία αυτονομιστές ισχυρίσθηκαν ότι κατέλαβαν το Πίσκι, αλλά οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέψευσαν ότι πόλη έχει πέσει στα χέρια τους,

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει κανέναν από τους δύο ισχυρισμούς.

Ο Χρόμοφ είπε ότι περίπου 2.400 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευθεί στην Βρετανία, ενώ άλλοι 2.400 αναμένεται να εκπαιδευθούν, με στόχο να εκπαιδευτούν ακόμη 5.000.

Η Βρετανία έχει προσφερθεί να εκπαιδεύει περισσότερους από 10.000 στρατιώτες κάθε 120 μέρες και αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και της Δανίας, έχουν ανακοινώσει ότι θα στείλουν στην Βρετανία στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να βοηθήσουν.


Πηγή