Κυριακή , 1 Οκτώβριος 2023

Ο Λευκός Οίκος «δεν υποστηρίζει» τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις αναφορές σχετικά με τα πλήγματα που κατάφεραν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Μόσχα», ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η Ουάσιγκτον επανέλαβε ότι δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα εδάφη της.

«Είδαμε
τις ειδήσεις και εξακολουθούμε να
συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το τι
συνέβη. Κατά κανόνα, δεν υποστηρίζουμε
επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας»
ανέφερε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του
Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η Ουάσιγκτον «επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται για να ανακαταλάβει τα κυρίαρχα εδάφη της» και επισήμανε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, το οποίο επλήγη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους 17 φορές τον Μάιο.

Ρωσία: Επιφυλασσόμαστε να λάβουμε σκληρότερα μέτρα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου

Ρωσία: Επίθεση με drone στη Μόσχα τα ξημερώματα -Τι λέει ο δήμαρχος της πόλης

Η Ρωσία ανέφερε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν σήμερα συνοικίες της Μόσχας με εύπορους κατοίκους, στοχεύοντας περιοχές όπου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και μέλη της ρωσικής ελίτ έχουν κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και πρόκλησης της Ρωσίας και ότι η αντιαεροπορική άμυνα γύρω από την πρωτεύουσα θα ενισχυθεί.


Πηγή