Παρασκευή , 12 Αύγουστος 2022

Ο Μπάιντεν έφθασε στη Νότια Κορέα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Γιουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στην Νότια Κορέα, πρώτο σταθμό του πρώτου ταξιδιού του στην Ασία ως προέδρου.

Συγκεκριμένα, τον Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκαν στην αμερικανική αεροπορική βάση Οσάν ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Παρκ Τζιν και ο διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων Πολ Λακάμερα, μεταξύ άλλων Αμερικανών και Νοτιοκορεατών αξιωματούχων.

Συνάντηση Μπάιντεν με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ αργότερα σήμερα σε ένα εργοστάσιο της Samsung Electronics, πριν από μία πλήρη ημέρα συναντήσεων αύριο, Σάββατο.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών. Ο Γιουν ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Μαΐου και έχει δεσμευθεί να βαθύνει τις σχέσεις με τη Ουάσινγκτον. Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις από τον Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την αποτροπή έναντι των απειλών της Βόρειας Κορέας, και θα διευρύνουν παράλληλα τη συμμαχία των δύο χωρών, που μετρά δεκαετίες, ώστε να αντιμετωπιστούν άλλα θέματα.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να εγείρει επίσης το θέμα της αντιμετώπισης της παρουσίας της Κίνας στην περιοχή.


Πηγή