Σάββατο , 3 Ιούνιος 2023
Πέτσας για κόκκινα δάνεια: Στους αδύναμους, όχι στους πονηρούς η εύνοια της προστασίας α’ κατοικίας

Πέτσας για κόκκινα δάνεια: Στους αδύναμους, όχι στους πονηρούς η εύνοια της προστασίας α’ κατοικίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας και επεσήμανε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι αρκετά περισσότεροι δανειολήπτες σπεύδουν να αντλήσουν στοιχεία από την πλατφόρμα για να προστατευθούν».

Ακόμη ανέφερε πως «κάποια στατιστικά στοιχεία που συνελέγησαν, μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους πολίτες για ένταξη στο πλαίσιο προστασίας, δείχνουν ότι αν και περίπου 120.000 πολίτες δικαιούνται, έχουν μπει για ενημέρωση περίπου 60.000. Πολλοί απ’ αυτούς δεν προχωρούν καν σε άρση του απορρήτου των στοιχείων τους. Περίπου το ένα τρίτο δεν μπορεί να ταυτοποιήσει την πρώτη του κατοικία. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Είμαστε εδώ να άρουμε όποιο πρόβλημα υπάρχει και θα ξεκινήσουμε καμπάνια για να τύχουν οι αδύναμοι και όχι οι πονηροί της εύνοιας του μέτρου».

Ο Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων, ανέφερε επίσης ότι αυτό το ένα τρίτο που δεν μπορεί να ταυτοποιήσει το ακίνητό του συμβαίνει γιατί άλλο έχουν δηλώσει στην εφορία και άλλο στην τράπεζα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την αποστροφή του λόγου του για «πονηρούς» στην ουσία αναφέρεται στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι έτσι και αλλιώς δεν θα ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στην πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια.


Πηγή