Κυριακή , 4 Δεκέμβριος 2022

Πανελλήνια Ομοσμπονδίας Ξενοδόχων: Απογοητευτικές οι πληρότητες ενόψει Χριστουγέννων – Δεν ξεπερνά το 50%-60% στις ορεινές περιοχές | ΕΛΛΑΔΑ

Καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας ξενοδόχος, δημοσιεύματα με υπεραισιόδοξες προβλέψεις ενόψει Χριστουγέννων.

Αυτό τόνισε σε δήλωση του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσμπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα στοιχεία που διαθέτει η ΠΟΞ από όλες τις ξενοδοχειακές ενώσεις της ανά την Ελλάδα σχετικά με την πληρότητα στα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων, είναι απογοητευτικά, αναφέρει ο κ. Τάσιος και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

«Ταυτόχρονα, η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά -αν και έχουμε ήδη μπει στον Δεκέμβριο- δεν ξεπερνά ούτε το 50%-60%, με εξαίρεση ορισμένους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς και περιοχές που έχουν θεματικά πάρκα που καταγράφουν λίγο υψηλότερη κινητικότητα». Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι της χώρας εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) και κρίνουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μπει σε ένα καθεστώς τύπου lockdown, το οποίο θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό, εξηγεί ο κ. Τάσιος.

Για τον πρόεδρο της ΠΟΞ η χειμερινή περίοδος έχει διάρκεια 120 ημέρες και δεν αρκεί για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο ένα καλό 15νθήμερο, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τεράστιες ζημίες 18 μηνών. Τέλος, ο κ. Τάσιος υπενθυμίζει ότι η τουριστική κίνηση αποτυπώνεται με βάση τα στοιχεία των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων και κάνει λόγο για το απόλυτο «μπάχαλο» που επικρατεί στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα παράνομα καταλύματα, που όπως τονίζει, θολώνει την πραγματική εικόνα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις τουριστικής ανάκαμψης.


Πηγή