Κυριακή , 1 Οκτώβριος 2023

Παπανδρέου για Πάγκαλο: Υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Αριστεράς

Με τον πολιτικό κόσμο να αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο που έφυγε σε ηλικία 85 ετών, δεν θα μπορούσε να λείπει το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στου οποίου την κυβέρνηση υπήρξε αντιπρόεδρος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε από το ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης, με την οικογένειά του να ανακοινώνει την απώλεια μέσω Twitter.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, είτε με ανακοινώσεις, είτε με αναρτήσεις στα social media αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, έναν άνθρωπο που σημάδεψε την πολτική ζωή του τόπου στην Μεταπολίτευση.

Πάγκαλος: Από τον γαλλικό Μάη του ’68 στο ΠΑΣΟΚ -Και από τα Ίμια και τον Οτσαλάν στο «μαζί τα φάγαμε»

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανάρτησή του στο Facebook μίλησε από καρδιάς για τον «αγωνιστή» Πάγκαλο και τον αποχαιρέτισε γράφοντας τα εξής:

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος.

Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του.

Παπανδρέου για Πάγκαλο: Τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του

Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του.

Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του.

Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε».

Δείτε την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου


Πηγή