Κυριακή , 25 Σεπτέμβριος 2022

ΠΑΣΟΚ για ΠΝΠ και αλλαγές στην ΕΥΠ: Προσχηματικές κινήσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα από την κυβέρνηση

Πυρά κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην ΕΥΠ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «προσχηματικές κινήσεις».

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο τομεάρχης δικαιοσύνης Χρήστος Κακλαμάνης, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως « Αντί για δημοκρατικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση ο Πρωθυπουργός επέλεξε το δρόμο της έκδοσης ΠΝΠ για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και τις παθογένειες του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ΕΥΠ, τις οποίες και ο ίδιος παραδέχθηκε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του και για τις οποίες είναι συνυπεύθυνος.

ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΝΠ και τις αλλαγές στην ΕΥΠ: Ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει ένας κοινός πολιτικός απατεώνας

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΥΠ: Η ΠΝΠ με τις ρυθμίσεις που ενισχύουν τη διαφάνεια -Με 2 υπογραφές εισαγγελέων οι παρακολουθήσεις

ΠΑΣΟΚ για ΠΝΠ: «Διάθεση προσχηματικών κινήσεων και επικοινωνιακών κόλπων»

«Έστω όμως και στο πλαίσιο αυτό θα περιμέναμε το περιεχόμενο της νομοθετικής παρέμβασής του να είναι τέτοιο που να δικαιολογεί τη σπουδή έκδοσης ΠΝΠ παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Αντ’ αυτού, η πρωτοβουλία που έλαβε το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική βούληση αλλαγών, παρά μόνο η διάθεση προσχηματικών κινήσεων και επικοινωνιακών τεχνασμάτων».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ακόμη ότι «Αν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά δεν ήταν σταθερά προσανατολισμένοι στην επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζουν, θα είχαν προβεί: πρώτον στην αφαίρεση της αρμοδιότητας για την ΕΥΠ από το γραφείο του Πρωθυπουργού, δεύτερον στην επαναφορά της δυνατότητας ενημέρωσης των παρακολουθούμενων και τρίτον στην ενίσχυση του δημοκρατικού ελέγχου της ΕΥΠ και της εποπτείας της από τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Αντ’ αυτών η δημοσιευθείσα ΠΝΠ απλά διαιωνίζει το υφιστάμενο διάτρητο θεσμικό πλαίσιο» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους Νάντια Γιαννακοπούλου και Χρήστος Κακλαμάνης.


Πηγή