Τρίτη , 6 Ιούνιος 2023

ΠΑΣΟΚ σε Σκέρτσο: Η περίοδος που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός χορηγός της ΝΔ τελείωσε

Απάντηση στην κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στο Νίκο Ανδρουλάκη δίνει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η ΝΔ θα πρέπει να συνηθίσει την τεκμηριωμένη αντιπολίτευση».

Νωρίτερα, ο κ. Σκέρτσος, αναφερόμενος σε όσα υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξαπέλυσε επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας πως «θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανδρουλάκης: Καμιά συγκυβέρνηση με ΝΔ, ακόμα και αν έχει 149 έδρες -Πρωτοφανής η διαφορά των 20 μονάδων

Σκέρτσος: Ο Τσίπρας μάς είπε «και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός»

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του ΠΑΣΟΚ:

Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός τελείωσε.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν, οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές, θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.

Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος; Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα».


Πηγή