Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Ιράκ για τις μεταρρυθμίσεις

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες στο κέντρο της Βαγδάτης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις ενόψει των τοπικών εκλογών στο Ιράκ.

«Από τις ταραχές σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και πέντε διαδηλωτές», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές, κυρίως υποστηρικτές του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ, προσπάθησαν να διεισδύσουν στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Τα «ασυνήθιστα» αιτήματα του Σι Τζινπίνγκ στον Τραμπ στην επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον -Τού ζήτησε «μυστικό» δωμάτιο για ξεκούραση στον Λευκό Οίκο

Και τι δεν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ για να διευκολύνει τον Σι Τζινπίνγκ κατά την …

Daily-News.GR