Σάββατο , 19 Ιούνιος 2021

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες της χώρας

Με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία σε μικρή έστω άνοδο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια)

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

-Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

localStorage.clear();


Πηγή